‹ Se alla nyheter CERTEGO cyklar för miljön

CERTEGO cyklar för miljön

18 oktober 2024

För tredje året i rad har CERTEGO Finland varit med i cykeltävlingen Kilometrikisa.

Genom en gemensam insats för att förbättra hälsa, välbefinnande och minska vår miljöpåverkan cyklade CERTEGO:s team sammanlagt 7 436,5 kilometer. Det sparade 520 liter bensin och minskade koldioxidutsläppen med 1 300 kilo. Teamet kom upp i 284 cykeldagar, med ett genomsnitt på 464,8 kilometer per deltagare.

"Genom att uppmuntra våra kollegor att cykla till jobbet, främjar vi en aktiv livsstil som stärker hjärtat, musklerna och den allmänna konditionen. Regelbunden cykling minskar också stress och förbättrar välmåendet, vilket leder till en friskare och mer energisk arbetsstyrka," säger Mirva Viljakainen, servicechef på CERTEGO Finland.

Förutom de personliga hälsofördelarna bidrar cykling direkt till en bättre miljö. Varje kilometer på cykel istället för bil minskar CO2-utsläppen, och det är ett viktigt steg mot en mer hållbar framtid.

"Genom att byta ut bilen mot cykeln, även bara några gånger i veckan, kan vi tillsammans minska företagets klimatavtryck och bidra till en renare och grönare planet. Det är inte bara en rolig och engagerande aktivitet, utan också en värdefull investering i både våra medarbetares hälsa och miljön," säger Mirva.

‹ Se alla nyheter